Android

Nyt styresystem til din smartphone

Google vil allerede i år lancere den næste version af Android-styresystemet til smartphones.

Rygterne om Android M har svirret i nogle uger. Først kom Google til at offentliggøre et program for deres konference, I/O 15, hvor Android M var nævnt, og nu er det blevet bekræftet af Googles Vice President of Engineering, med ansvar for Android, Hiroshi Lockheimer.

I et interview i magasinet Fast Company fortæller Hiroshi Lockheimer, at de har valgt at udgive nye versioner af Android mere regelmæssigt, for at gøre det lettere for udviklere at forudsige, hvornår den næste version udkommer.

”Vi har fundet en rytme for de store udgivelser, så vi fx udgiver J ét år, K det næste og L året efter det. I år lancerer vi M. Så kan du forudsige, hvad der sker næste år,” siger Lockheimer blandt andet i interviewet.

Det betyder altså også, at vi kan forvente en Android N allerede i 2016.

Hiroshi Lockheimers udtalelse er nok det tætteste, vi kommer på en bekræftelse af Android M, før Googles I/O 15, der løber af stablen torsdag og fredag i denne uge. Her forventes det, at styresystemet annonceres officielt.

Android L, Lollipop, der blev annonceret ved sidste års I/O og udgivet i november 2014, er kun installeret på cirka ti procent af verdens Android-telefoner, ifølge Googles seneste opgørelse fra d. 4. maj.

Måske er du interesseret i ...