huawei mate 9 pro

Ny smartphone holder i to dage på en opladning

Huaweis nye telefon har lækkert kamera og lang batteritid. Men du får også lov at betale en god sum penge for den.

23. november 2016 af Mikkel Jacobsen

Ved et arrangement på IT-Universitetet i København løftede Huawei tirsdag sløret for den splinternye smartphone Mate 9 Pro.

I udseende minder den i form og størrelse meget om konkurrenternes telefoner.

Huawei har udstyret telefonen med 6 GB ram og 128 GB hukommelse. Skærmen er på 5,5 tommer, og selve telefonen er på størrelse med en iPhone 7 Plus. Men der er især to områder, hvor Mate 9 Pro skiller sig ud.

Imponerende kamera Mate 9 Pro har to linser på 12 og 20 megapixel, og en imponerende autofokus, der kan ændres, selv efter billedet er taget.

Hvis man har mod på det, kan telefonen også indstilles i næsten samme grad som et spejlreflekskamera.

Tilsammen skaber mulighederne nogle rigtig flotte billeder. En professionel fotograf præsenterede de billeder, han for nylig havde taget med telefonen, og hvis der virkelig ikke var snydt med kvaliteten, har Huawei bestemt fat i den lange ende.

Hurtig opladning, lang levetid En anden meget lovende ting, er den lange batteritid.

Ved almindelig brug bør Mate 9 Pro kunne holde i to dage på en opladning. Derudover er opladningstiden skåret drastisk ned, og ifølge Huawei kan 20 minutters opladning være nok til en dags brug, og en fuld opladning vil kun tage halvanden time.

Huawei Mate 9 Pro koster 5999 kroner og bliver sat til salg den 20. december 2016. Vi bringer en anmeldelse i Testzonen, så snart vi har stiftet grundigt bekendtskab med den.

> Læs også: Oplad mobilen på 5 minutter

Måske er du interesseret i ...