Qualcomm Snapdragon 845
© Qualcomm

Ny kraftig smartphone-chip afsløret

Der er en ny processor på vej til Android i 2018. Du kan forvente markant bedre batterilevetid. Læs her, hvilke andre forbedringer du kan se frem til.

11. december 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Qualcomm har nu afsløret deres nyeste processor-chip, Snapdragon 845, der skal drive flere af de nye Android-telefoner i 2018. Det skete ved den årlige begivenhed ”Snapdragon Tech Summit”, hvor nye teknologier præsenteres

Den nye chip vil, ifølge Qualcomm, være bedre end forgængeren på flere punkter. Blandt andet vil den være 25 procent hurtigere, imens den bruger 30 procent mindre strøm.

Firmaet er dermed den sidste af de største chip-producenter til at lancere den processor, der skal drive deres respektive telefoner i minimum et år fremover. 

De andre to producenter er Apple og Huawei.

Læs seneste nyheder om Android-telefoner her

Kunstig intelligens og sikkerhed

Ligesom de andre store spillere på smartphone-markedet lover Qualcomm, at den nye chip optimeres til kunstig intelligens. Faktisk skulle den nye Snapdragon 845 kunne klare opgaver, der bruger kunstig intelligens, tre gange hurtigere end den foregående Snapdragon 835.

Også på sikkerhedsfronten lover Qualcomm forbedringer. Chippen har et separat ekstrasikkert system, der er lavet til at håndtere dine mest sårbare data, såsom dine fingeraftryk og dine betalingsoplysninger under mobilbetaling.

Læs også: Låseskærmen kan redde din Android-telefon

Sløret er endnu ikke blevet løftet for, hvilke mobiltelefoner der vil blive udstyret med den nye chip. Men hvis 2017 kan bruges som rettesnor, vil alle Android-flagskibe, der ikke er fra Huawei, blive udstyret med den nye Snapdragon 845 i 2018.

> Lige nu kan du sikre dig strøm på din smartphone med to numre af Komputer for alle samt en powerbank i lækkert design leveret til døren for kun 59,50 kroner - du sparer 407 kroner.

Måske er du interesseret i ...