Huawei P40 Pro

Huawei lancerer P40 Pro - helt uden apps eller andet fra Google.

© Huawei

Huawei P40 Pro – Androidtelefon uden Google

Kinesiske Huawei er klar med en ny flagskibsmodel med nyt design og nye funktioner. Men det store spørgsmål er, hvordan det fungerer, når Huawei ikke må bruge apps fra Google.

Den planlagte lancering i Paris blev aflyst på grund af coronaudbruddet. Derfor viste Huawei torsdag aften den nye topmobil Huawei P40 Pro frem live på YouTube. 

Som sædvanligt stod Huaweis vicedirektør Richard Yu i spidsen for præsentationen, og kun få andre i elektronikbranchen er så begejstrerede for sine egne produkter som han. 

Han præsenterede hele tre nye telefoner: Huawei P40, Huawei P40 Pro och Huawei P40 Pro+

Imponerende kameraer i Huawei P40

Huawei fokuserer fortsat på kameraerne. 

De bruger en 1,8-tommers billedsensor i alle tre telefoner. Og ved hjælp af en speciel teknologi kombineres data fra nærliggende pixels for at forbedre billedkvaliteten.

En fordel ved en stor billedsensor er, at kameraet kan få mere lys ind og dermed tage bedre billeder under dårlige lysforhold. 

For Huawei P40 Pro og Huawei P40 Pro + sætter Huawei en ISO-værdi på imponerende 409.600 ISO. Det er højt selv for et professionelt spejlreflekskamera.

Der er 5 kameraer på bagsiden af Huawei P40 Pro+.
Huawei P40 Pro+

Huawei P40 Pro+ har fem kameraer på bagsiden. Unikt for denne model er et telefotokamera med 10x optisk zoom. 

© Huawei

Nye Huawei-mobiler har unik skærm

Ifølge Huawei er selve skærmen også unik. Som i mange andre mobiltelefoner er kanterne afrundede langs langsiderne, men i Huawei P40 er de også afrundede langs kortsiderne.

Alle modeller understøtter 5G. De er baseret på Kirin 990 5G-processor, der trækker mindre strøm end tidligere generationer. 

Telefonerne understøtter Wi-Fi 6 og Huawei P40 Pro + understøtter også hurtig trådløs opladning.

Huawei P40 har afrundede kanter
Huawei P40

Skærmen i Huawei P40 har afrundede kanter.

Android-mobil uden Google?

Imidlertid er det store spørgsmål med alle Huaweis nye mobiltelefoner, hvordan de fungerer uden adgang til Googles Android-verden.

Efter en beslutning fra amerikanske myndigheder har Huawei ikke længere lov til at samarbejde med Google.

> Læs også: Google dropper Huawei - hvad betyder det for mig?

Undtagelsen er selve Android-operativsystemet, som er åbent for enhver at bruge.

I Huawei P40-modellerne får vi Android 10, som er den nyeste version.

AppGallery i  Huawei P40 Pro
AppGallery

Du får ikke adgang til Google Play Butik med Huaweis nye telefoner. Huawei har nemlig lavet deres egen appbutik kaldet AppGallery.

Du må undvære Facebook og Twitter

Huaweis løsning på Googles fravær er at skabe sin egen infrastruktur. Dette mærkes især på appGallery-appen, der erstatter Play Store. 

Her er mange apps, som vi genkender, men langt fra alle. Du finder fx ikke browsere som Chrome og Firefox. Du må nøjes med den indbyggede browser-app.

Der er heller ingen bank-apps eller MobiolePay. Du bliver skuffet, hvis du leder efter Facebook, Twitter eller Instagram. 

Du kan dog godt hente WhatsApp. Og der kommer løbende nye apps til i appGallery.

Hvordan dette fungerer i praksis vender vi tilbage til. Vi har nemlig netop fået Huawei P40 til test, og vil de kommede dage teste, hvordan mobilen virker - både på ydelse og teknik, og hvordan Huawei klarer sig uden Google. 

Huawei P40 Pro

De nye mobiler fra Huawei findes i flere flotte farver. Her er det farven Ice White.

Måske er du interesseret i ...