Huawei

Huawei er verdens tredjestørste smartphone-producent

© Shutterstock

Huawei afslører ny kraftig processor navngivet Kirin 970

Huawei har afsløret sin nye processor Kirin 970, der skal drive firmaets næste top-telefoner – en chip, der er hurtigere end konkurrenterne.

5. september 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Det er sæson for afsløring af nye topmodeller inden for smartphones. Samsung afslørede for nyligt den nye Galaxy Note 8 og iPhone løfter sløret for iPhone 8 den 12. september.

Nu melder Huawei sig til listen, ved at vise deres nye processor frem. Det er chippen, navngivet Kirin 970, der skal være processor i deres nye topmodeller Huawei Mate 10 og Mate 10 Pro, der bliver lanceret den 16. oktober.

Ifølge Huawei vil den kunstige intelligens, der er bygget ind i chippen ”gøre telefonen mere personlig og forudse brugerens handlinger og interesser.”

Læs seneste nyt om Huawei

Kirin 970 udfordrer Samsung og Apple

Firmaet har modsat de fleste Android-producenter lavet deres egen processor, og håber at det vil adskille dem fra konkurrenterne. Den nye Kirin 970 chip vil være stærkere end både Samsungs og iPhones topmodeller – i hvert fald hvis man tror Huawei selv. Firmaet mener nemlig at den nye chip er bedre end konkurrenterne på flere måder.

“Brugerne kan forvente en meget hurtigere telefon, længere batteri-levetid og et mere kompakt design end hos Samsung og Apple,” siger Richard Yu, chef for Huaweis forbrugerafdeling, til Reuters.

Huawei er lige nu den tredje mest sælgende smartphone-producent med Samsung og Apple som henholdsvis nummer et og to. 

Læs også: Alt om smartphones

Måske er du interesseret i ...