Google Play Protect dumper i test
© Shutterstock

Googles egen antivirus til Android er klart den dårligste

Google Play Protect klarede sig klart ringest i AV-TESTs gennemgang af 21 forskellige sikkerhedsprogrammer til Android-telefoner.

AV-TEST er en af de førende organisationer inden for test af antivirusprogrammer. De har testet 21 sikkerhedsprogrammer til Android-telefoner, og dommen over Google nye sikkerhedsprogram er klar:

Google Play Protect er klart den ringeste af de testede.

Google Play Protect er Googles eget antivirussoftware til Android. Det blev lanceret i sommers, og Google lovede forbedret sikkerhed på Android-telefoner med hjælp fra maskinlæring. 

Det viser sig dog ikke at have været nok til at konkurrere med andre sikkerhedsprogrammer.

Antivirussoftware til Android

Google Play Protect opdagede kun 65,8 procent af den malware, som testerne udsatte programmet for. Til sammenligning fangede Droid-X – den næst-dårligste i testen – 82,4 procent af malwaren. 

I gennemsnit fangede de 21 testede programmer 95,7 procent af malwaren.

AV-TEST Google Play Protect antivirus antimalware Android

Google Play Protect ligger nederst på listen i sikkerhed af de testedet antivirusprogrammer. 

© AV-TEST

> Lige nu kan du sikre dig strøm på din smartphone med to numre af Komputer for alle samt en powerbank i lækkert design leveret til døren for kun 59,50 kroner - du sparer 407 kroner.

Mange effektive antivirusprogrammer

Selvom Googles egen tjeneste dumpede AV-TESTs udfordring, så er der heldigvis flere gratis antivirusprogrammer til Android, som klarede sig godt i testen.

6 af de 21 testede sikkerhedsprogrammer sikrede Android-telefonen imod 100 procent af de trusler, som testerne hos AV-TEST smed efter dem. 

Det var blandt andre Bitdefender Mobile Security og Cheetah Mobiles Security Master.

Google har lovet, at Play Protect bliver bedre med tiden, da det bruger maskinlæring til at udvikle sig. Men som det ser ud nu, klarer programmet sig altså klart værre end sine konkurrenter.

Måske er du interesseret i ...