burning phone 2

Da succes-telefonen gik op i røg

Det var bøvl med batteriet, der til sidst lagde Samsungs Note 7 i graven. På bare en måned nåede telefonen at gå i brand flere gange.

13. oktober 2016 af Christian Slot

Samsung skulle feje alt modstand af banen med den nye Galaxy Note 7. Men godt en måned efter lanceringen, er succesen gået op i røg. Bogstaveligt talt.

Batterierne var dårlige – og flere af Note 7-telefonerne brød i brand. Det har nu betydet, at Samsung har taget Note 7 af hylden.

Få et overblik over hele Note 7-sagaen, og find ud af, om du har en telefon, der er i fare for at bryde i brand.

2. august – Verdens bedste telefon Samsung løfter sløret for Note 7. Telefonen ligner S7 edge designmæssigt, men er lidt større. 5,7 tommer AMOLED-skærm og lynhurtig processor. 3.500 mAh batteri (der skulle vise sig at være kardinalpunktet i miseren). Udråbes af eksperter til Verdens bedste telefon.

Start-august – gode anmeldelser De første anmeldelser lovpriser den ny Note 7. Især batterilevetiden, der kan holde ”halvanden dag” vægtes højt af det amerikanske site Techradar.

25. august – forsinket i Danmark Samsung meddeler, at Note 7 er forsinket i Danmark. Den kan først købes fra 9. september. Forklaringen er, at ”efterspørgslen er rekordstor – lageret kan ikke følge med”.

31. august – De første rygter The Guardian skriver, at Samsung har udsat det første parti af Note 7-telefoner til leverandørerne SK Telecom, KT og LG Uplus i Korea i allersidste time. Årsagen var ”yderligere kvalitets- og kontroltest”. De første løse rygter om eksploderede batterier dukker frem i samme artikel.

2. september - Ombytningsprogram lanceres Samsung stopper med at sælge Note 7 og offentliggør en verdensomspændende ombytningsprogram, hvor man kan få en ny version af telefonen. Samsung kalder det dog ikke en ”tilbagekaldelse”.

8. september - Forbudt på fly Luftfartsmyndighederne i USA skriver i en pressemeddelelse, at de ”kraftigt fraråder passagerer til hverken at tænde eller oplade telefoner ombord på fly”

9. september - Tjek om din telefon er ramt Samsung lancerer et site, hvor du kan indtaste telefonens IMEI- eller serienummer og få at vide, om telefonen er udsat. Derudover lanceres en opdatering til styresystemet, hvor batterisymbolet i toppen ændrer farve til grøn, hvis din telefon er sikker. Samsung markerer de nye Note 7-emballage med et S på pakken, der angiver, at den er sikker.

13. september - nyt software skal redde Note 7 Samsung annoncerer, at de vil offentliggøre et stykke software, der forhindrer telefonen i at oplades over 60 % for at undgå overophedning.

15. september - myndighederne skrider ind Note 7 tilbagekaldes af myndighederne i USA, der råder folk til at slukke telefonen og ombytte den. Samsung skifter batterileverandør til firmaet Amperex Technology Limited (som også leverer batteriet til iPhone).

5. oktober - går i brand på fly Flere brand- og eksplosionsepisoder med omskiftede telefoner opstår. USA Today rapporterer om en episode, hvor passagererne ombord på et Southwest Airlines fly i Louisville måtte evakueres. Årsagen var en Note 7, der kort før take-off var begyndt at ryge.

10. oktober – Samsung dræber Galaxy Note 7 Samsung meddeler, at alle operatører skal stoppe med at sælge og ombytte Note 7-telefoner og i stedet give kunder pengene tilbage.

Nyhedsbureauet Reuters vurderer, at Note 7-fadæsen kan koste Samsung op mod 114 milliarder kroner.

> Læs mere om Samsung

Måske er du interesseret i ...