LGG5

Byg din egen smartphone

G5 er navnet på LG's nye smartphone, som du kan sammensætte efter behov med udskiftelige moduler. Et af dem har et velkendt dansk firma været med til at udvikle.

24. februar 2016

Vi er ikke vant til, at en smartphone kan opgraderes på samme måde som en pc. LG G5 er den første modulopbyggede telefon, som du kan forbedre med udstyr som fx en opgradering af kameraet, ekstra batterilevetid og Hi-fi lydkvalitet. Sidstnævnte modul, som monteres i bunden på G5, er udviklet af LG i samarbejde med B&O. Resultatet er krystalklar lyd fra mobiltelefonen.

Skærmen på G5 er på 5,3 tommer. LG har valgt at satse på en telefon, der ligger godt i hånden, frem for at være udstyret med en skærm i overstørrelse. På bagsiden sidder en fingeraftrykslæser, der lynhurtig åbner Androidsystemet på telefonen.

Du behøver ikke tænde skærmen for at se, hvad klokken er, og om du har modtaget en ny besked. Skærmen er nemlig aldrig helt slukket, når telefonen er i standby-tilstand. Den viser klokken, dato og op til fire notifikationer, fx et ikon for mistet opkald og ny e-mail i indbakken.

Det indbyggede kamera kan tage billeder med en vidvinkel, der er væsentlig bredere end de fleste smartphones er i stand til. Kamera-appen har desuden en lang række effekter og funktioner, som blandt andet er optimeret til sociale tjenester som Instagram.

LG G5 er udstyret med en kraftfuld Snapdragon 820-processor, 4 GB hukommelse og 32 GB lagerplads, som kan udvides med et microSD-kort.

LG G5 ventes til salg i Danmark i løbet af april. Prisen er endnu ikke offentliggjort.

Måske er du interesseret i ...