virus-malware-smartphone

Android-telefoner bliver ikke opdateret

En stor undersøgelse viser, at alt for mange Android-telefoner sjældent får sikkerhedsopdateringer af producenten – mange opdateres slet ikke!

Selvom din telefon siger, at den er opdateret, er det slet ikke sikkert, at du har den seneste version af Android. En ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser, at næsten halvdelen af de testede telefoner aldrig er blevet opdateret.

Og det er dårligt for sikkerheden. En ny opdatering til styresystemet betyder nemlig bedre beskyttelse imod virus og anden malware, og for det meste også forbedringer, der hjælper med batterilevetiden.

Google laver årlig opdatering

Forbrugerrådet Tænks undersøgelse viser, at 81 ud af 181 telefoner slet ikke har fået en opdatering siden de kom på markedet. Det er til trods for, at Google, som står bag Android-styresystemet, sender mindst én stor opdatering til styresystemet på gaden om året.

De 181 telefoner, Forbrugerrådet Tænk har kigget på, er alle kommet på markedet imellem 2012 og 2015. Telefonerne er fordelt på mærkerne HTC, Huawei, LG, Samsung og Sony.

Se, om din telefon kan opdateres HER

Måske er du interesseret i ...