androidkitkat

Android-producenter snyder med hastigheden

Samsung, HTC og LG snyder alle med hastigheden på deres telefoner, så de fremstår hurtigere i test, end de reelt er.

Smartphone-producenter kæmper indædt mod hinanden for at lave de bedste og hurtigste telefoner og tablets, og i hårde konkurrencer gælder alle kneb åbenbart. En lang række Android-producenter fifler i hvert fald med deres telefoner, så de kan snyde hastighedstests.

Når de mobile enheder bliver hastighedstestet, udsætter et program enhedens grafiske hardware og computerprocessor for en række prøvelser for at se, hvad de kan klare – det går under navnet benchmarking.

I den forbindelse har producenter som Samsung, ASUS, HTC og LG bygget deres telefoner og tablets, så de kan registrere benchmark-programmet og få processorerne til at arbejde ekstra hårdt, mens testen står på. Det fik processorerne til at fremstå ca. fem procent hurtigere, end den reelle topfart, mens de grafiske kræfter blev øget med op til 10 procent.

Undersøgelsen af Android-telefonernes hastigheder er blevet lavet af teknologi-mediet Anandtech, der fandt frem til, at kun Google og Motorolas smartphones og tablets holdt den hastighed, de lovede. Derudover overholdt Android-telefonernes store konkurrent Apples iPhone også de lovede hastigheder.

Måske er du interesseret i ...