nyheder/miljosty_145.jpg

Afgiver din mobiltelefon nikkel?

Mobiltelefoner skal overholde de samme skrappe krav til afgivelse af nikkel som for eksempel smykker. Det har EU-kommissionen netop slået fast, efter at Danmark har sat spørgsmålet på dagsordenen i EU.

Miljøstyrelsen har taget sagen om afgivelse af nikkel fra mobiler op, efter Videncenter for Allergi i efteråret 2008 meldte, at de havde patienter, som fik allergisk udslæt efter brug af mobiltelefoner.

Da det blev konstateret, at nikkel i mobiltelefoner kunne være en risiko for forbrugerne, bragte Danmark spørgsmålet op i EU i oktober. Kommissionen og medlemsstaterne er nu enige om en fortolkning, der siger, at mobiltelefoner er omfattet af det såkaldte nikkeldirektiv.

Miljøstyrelsen er netop nu ved at teste et udvalg af mobiltelefoner på det danske marked for afgivelse af nikkel. Viser det sig, at nogle af mobiltelefonerne afgiver for meget nikkel, vil producenterne blive kontaktet med henblik på, at producenterne trækker disse produkter tilbage fra markedet.

3 gode råd 1. Efterspørg mobiltelefoner, som ikke afgiver nikkel. 2. Du kan selv teste, om din mobiltelefon afgiver for meget nikkel med et testsæt fra apoteket. 3. Du kan bruge et headset og på den måde undgå hudkontakt med mobiltelefonen.

Måske er du interesseret i ...