apps

2013 bliver rekordår for apps

102 milliarder apps vil blive hentet til smartphones og tablets i løbet af 2013, og langt de fleste af dem er gratis.

Smartphones og tablets går som varmt brød i de fleste radio og tv-forretninger, og mekanikkens popularitet kan nu også aflæses i antallet af apps, som bliver hentet ned på telefonen og tavlen. I løbet af 2013 vil hele 102 milliarder apps blive hentet fra blandt andet Google Play, App-Store og Microsoft Store, spår analysehuset Gartner.

Der er tale om noget af en stigning i programmernes popularitet, da verdens smartphone- og tablet-brugere fik hentet næsten 64 milliarder apps sidste år.

Det er især gratis programmer, vi downloader i stor stil, viser analysen. I hele ni ud af ti tilfælde bliver der nemlig ikke betalt en krone, når et nyt program bliver installeret på en mobil enhed.

Derimod hiver vi ganske ofte kreditkortet frem, når programmet er i brug på telefonen. Halvdelen af de penge vi betaler i styresystemernes programbutikker sker nemlig inde i programmerne.

I løbet af de næste fire år vil der konstant blive hentet flere apps, fordi tablets og smartphones stadig bliver revet af hylderne. Ifølge Gartners prognose vil det betyde en stigning på ca. 35 milliarder flere apps hvert år, og en stadig større procentdel af dem vil være gratis.

Måske er du interesseret i ...