Nokia N1

iPad-klon fra Nokia

Den finske it-gigant Nokia, har netop lanceret en helt ny tablet, der skal være med til at sikre fremtiden for firmaet.

18. november 2014

I april 2014 blev Nokias mobil-division solgt til Microsoft og i oktober blev det officielt, Nokia-navnet ville blive skiftet ud med Microsoft på alle nye Lumia-modeller. Dermed var en æra slut for en af verdens største mobilproducenter. Det ser dog ikke ud til at have slået Nokia af pinden. De har netop præsenteret en helt ny tablet kaldet Nokia N1 på den årlige teknologi-konference ”Slush” i Helsinki.

Den nye tablet bliver leveret med Googles nyeste styresystem Android Lollipop 5.0. Nokia har dog modificeret det med deres egen Z Launcher, der er en ny startskærm, som holder styr på hvilke apps, du bruger mest og placerer dem i toppen af skærmen. Du kan også tegne et bogstav med fingeren og få vist de apps, der begynder med det.

Designmæssigt lægger N1 sig meget tæt op ad Apples iPad-mini. Nokias tablet er kun 6,9 mm tyk og udført i ét stykke aluminium med tre fysiske knapper. Bagpå sidder der et kamera med 8 megapixels og kameraet foran er på 5 megapixels. Skærmen måler 7,9 tommer med en opløsning på 2048 x 1536 pixel. Det giver en PPI på 326, præcis det samme som iPad-mini.

Prisen lander på 250 dollars (ca. 1.500 kroner), og som noget nyt vil N1 blive lanceret i Kina, som det første land. Det sker, så det passer med det kinesiske nytår i februar 2015. Først derefter kommer den til Europa og Danmark.

Måske er du interesseret i ...