3gangewindows

XP tiltrækker skadelige programmer

Windows XP-pc'er inficeres otte gange så ofte som de nyeste pc'er med Windows 7. Det viser en rapport fra Microsoft.

18. maj 2011

Microsoft er aldrig sene til at bringe oplysninger frem i lyset, der skal få almindelige pc-brugere til at investere i det nyeste styresystem. Derfor overrasker offentliggørelsen af tallene fra Microsofts såkaldte Security Intelligence Report næppe. Her angiver Microsoft, at en gennemsnitlig pc med Windows XP og Service Pack 2 er inficeret med virus og andre skadelige programmer 19,3 gange ud af 1.000. Det tilsvarende tal for Windows 7 i 64-bit-udgave er anderledes beroligende 2,5.

Udover den nævnte forskel på det ældre XP og det nye 7 er der også stor forskel på, om man benytter 32-bits-Windows eller det hurtigere 64-bits. Her er 64-bits faktisk sikre, hvilket blandt andet kan skyldes, at brugere, der køber pc'er med 64-bit ofte hører til i den mere avancerede ende, hvor man også må fomodes at have styr på at sikre computeren. I den forbindelse er det en vigtig pointe, at de fleste sikkerhedshuller opstår i programmer frem for i selve styresystemet.

Rapporten konkluderer også, at mange af sikkerhedshullerne i XP kan lappes, hvis man opgraderer med Service Pack 3.

I Windows Vista er der i øvrigt 10 infektioner pr. 1.000 pc'er, hvilket placerer styresystemet midt mellem konkurrenterne.

Komplet sikkerhedscenter På Komputer for alles CD finder du altid en gratis og opdateret sikkerhedspakke, der effektivt beskytter din pc mod virusangreb og hackere. Bestil Komputer for alle og CD'en > klik her

Måske er du interesseret i ...