WannaCry-angrebet inficerede computere i 150 lande

Svindlerne bag WannaCryptor - eller WannaCry - skovler penge ind.

Pengene ruller stadig ind til WannaCry-bagmænd

Selvom sikkerhedshullet i forbindelse med ransomwareangrebet WannaCryptor hurtigt blev lukket, modtager bagmændende stadigt løbende indbetalinger til deres Bitcoin-konto fra ejerne af kidnappede computere.

110.000 USD eller ca. 730.000 kroner. Så mange penge er der gået ind på WannaCry-bagmændenes Bitcoin-konto siden deres enorme hackerangreb den 12. maj. 

Det viser den seneste opgørelse fra twitter-kontoen Actual_ransom, der med et script følger indbetalingerne til de tre Bitocoin-konti, som hackerne bag WannaCry har oprettet.

Indbetalingerne stammer fra over 300 computere, som er inficeret med WannaCry - også kendt som WannaCry eller WannaCryptor - der har indvilliget i at betale for at få adgang til de krypterede data.

Læs også: WannaCrypt: Derfor var kæmpe ransomware-angreb farligt

Betaler løsepenge i Bitcoin

Ved et ransomware-angreb krypterer bagmændene din angrebne computer, så data er låst og utilgængelige. Først når løsesummen – som regel på ca 2000 kroner – betales i Bitcoin bliver adgangen til data åbnet igen.

WannaCry bredte sig ud i verden den 12. maj og ramte organisationer som Renault, Hitachi, Nissan, Deutsche Bahn og Bank of China. 

Hackerne udnyttede et sikkerhedshul, der angiveligt er fundet af den amerikanske spiontjeneste NSA.

Læs også: WannaCry: Farlig ransomware raserer i hele verden

Måske er du interesseret i ...