Virustjek komdk 042016

Send en fil til totalcheck

Hvis du er i tvivl, om en fil på din pc i virkeligheden er en farlig virus, kan du sende den til hjemmeside VirusTotal. Her får du en vurdering af, om filen er til fare for din computer.

24. februar 2016

Hvad gør du, når dit antivirusprogram fortæller dig, at din pc er inficeret med virus? Stoler du blindt på programmet, så filen blokeres eller slettes helt? Det gør de fleste.

Og hvad gør du, når du modtager en mistænkelig fil på mail, og dit antivirusprogram ikke reagerer. Går du så ud fra, at den hellige grav er velforvaret?

Begge dele er naturlige reaktioner. Men antivirusprogrammer begår fejl. På samme måde, som du med biologiske virusser og andre sygdomme ikke blindt kan stole på din læges diagnose, kan du heller ikke blindt stole på dit antivirusprograms vurdering af en fil. Ofte er det en god ide at få en ”second opinion”, altså en vurdering fra en anden part. Desværre er det forbundet med problemer, at have flere antivirusprogrammer på pc’en ad gangen. Det kan få den til at gå helt i hårdknude. Det er her, at hjemmesiden VirusTotal kommer ind i billedet. Her kan du sende en suspekt fil til tjek og finde ud af, om dit antivirusprogram vurdering havde holdt i virkeligheden.

Hos VirusTotal får du i øvrigt ikke blot én ekstra vurdering. Du får over 50 af slagten. Hjemmesiden trækker nemlig på virusdatabaser fra mere end et halvt hundrede førende antivirusfirmaer. Når filen lægges op på siden, sammenlignes den med indholdet i alle databaserne, og er der sammenfald, advares du. Databaserne opdateres med 15 minutters intervaller, så du behøver ikke frygte, at hjemmesiden forældes. Det er den absolut bedste måde til at undersøge en fil, som du har mistanke til. > Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Måske er du interesseret i ...