Malware

Hver anden danske computer har haft virus

En stor del af den danske befolkning har været udsat for virusangreb på deres computer, viser en ny undersøgelse.

Hvis din computer har været inficeret med virus, er du langt fra ene om det. En undersøgelse lavet for Epinion for it-sikkerhedsfirmaet BullGuard viser, at 39 procent af danske computerbrugere har været udsat for virusangreb, imens yderligere 16 procent tror, de har været angrebet.

Sikkerhedsekspert Lars Bennetzen mener endda, at antallet kan være endnu højere, da virusser i dag ofte kommer i form af malware, der ikke gør meget væsen af sig:

”Hvis 39 procent af befolkningen ved, at de har været udsat for et virus eller malware, så er mit bud, at over halvdelen af danskerne har været ramt,” siger Lars Bennetzen i en pressemeddelelse fra BullGuard.

Lars Bennetzen har seks gode råd til computerbrugere om, hvad de kan gøre for at undgå virus:

1. Anskaf dig et godt antivirusprogram.

2. Hold dine enheder opdateret med den nyeste software.

3. Klik aldrig på links eller åbn vedhæftede filer i mails fra banker, forsikringsselskaber eller andre finansielle institutioner. Officielle mails herfra indeholder aldrig links eller vedhæftede filer.

4. Svar aldrig på mails fra folk, der beder om penge, på den måde bliver din mailadresse bare bekræftet, og du åbner op for spam og potentiel malware.

5. Installer aldrig software for at se sjove videoer.

6. Brug din sunde fornuft.

> Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Måske er du interesseret i ...