nyheder/spam.jpg

Virus og spam koster forbrugerne dyrt

Virusser, spam mails og trojanske heste er ikke kun irritationsmomenter for enhver pc-bruger. Amerikansk undersøgelse afslører forbrugeromkostninger i milliardstørrelsen.

10. august 2006

En ny amerikansk forskningsrapport har studeret hvor meget virus, spam, spyware og svindel på nettet koster de amerikanske forbrugere. Ifølge Consumer Reports State of the Net har amerikanerne i de sidste to år punget ud med 2,6 milliarder dollar, rundt regnet 15 milliarder danske kroner, alene på sikkerhedsprogrammer til private pcer.

Den største udgift har de stakkels amerikanere dog haft til reparationer og nye dele til pcen som en konsekvens af virus og spyware. Hele 9 milliarder dollar, cirka 52 milliarder kroner, lyder den samlede regning på.

Rapporten baserer sig på en spørgeundersøgelse i 3.200 hjem, og resultaterne viser, at de fleste støder på ubehageligheder på nettet. 64 procent af brugerne sagde, at de havde fundet virus på deres datamaskiner de sidste to år, mens 52 procent havde haft infektion af spyware. 18 procent af disse måtte formatere hele deres harddisk for å blive kvit med problemet. 17 procent af de spurgte benyttede ikke antivirus-programmer.

Måske er du interesseret i ...