Virus2

Virus lever kun et døgn

Et flertal af vira har en levetid på op til 24 timer, før de erstattes af nye, eller modificerede udgaver af sig selv.

Der dukker gennemsnitligt 37.000 eksemplarer af nye viruser, orme, trojanere og lignende internet-trusler op hver eneste dag. Men flertallet, 52 procent af dem, er kun aktive i 24 timer, før de stopper deres infektions-cyklus. Herefter bliver de inaktive og kan ligge i en slags dvale-tilstand, indtil nye varianter af den samme virus træder ind og erstatter dem, og sådan kører det så videre.

Grunden til at truslerne fungerer på den måde, ligger hos de hackere, der forsøger at profitere på deres malware, og derfor konstant forsøger at omgå forskellige antivirus-filtre eller sikkerhedsprotokoller. For at det kan lade sig gøre, er de nemlig nødt til at sikre sig, at deres kreationer ikke bliver opdaget af brugere og sikkerhedsprogrammer.

Derfor vil hackeren modificere eller ændre koden 24 timer efter at sådan en virus eller malware er sendt i kredsløb, så deres produkt kan fortsættes med at sprede sig selv, uden at blive opdaget af antivirus-programmer eller sikkerheds selskaberne. Det er et konstant kapløb som hackerne desværre stadigvæk er ved at vinde, da sikkerhedsselskaberne er nødt til at vente indtil de får fat i malwaren, for at analysere, klassificere og bekæmpe den. Blot endnu en grund til at være påpasselig, når du som forbruger surfer rundt på nettet.

Måske er du interesseret i ...