nyheder/orm_145.jpg

Virus infektioner via USB-drev i stærk stigning

De fleste er godt beskyttet imod virus fra internettet. Nu advarer antivirusproducent om stigning i overførte virus fra USB-drev.

30. oktober 2008

Alle ved, at det er vigtigt at beskytte personlige og fortrolige oplysninger, og de flest føler sig trygge ved firewalls og virusscannere, der beskytter dem på internettet, fordi virus ofte overføres via vedhæftede filer i e-mails eller gennem links til internettet. Men fordi USB-drev bruges i stigende grad, skal du også være opmærksom på, at virus kan spredes derfra.

Antivirusproducenten Trend Micro Inc. har oplevet, at virusinfektioner via USB flash memory drev er mere end fordoblet i september. For eksempel er infektioner med Otorun Worm, spredt via USB-drev, steget 140 procent fra den foregående måned. Over halvdelen af de virustyper, der blev spredt i september, var i stand til at snige sig ind i en computer via USB-drev.

Den slags virustyper er en stor trussel, fordi de fleste mennesker ikke klar over at de skal passe på, siger de fra Trend Micro. De opfordrer til, at computerbrugere regelmæssigt kontrollerer pc’en for virusinfektioner, og ikke kun nøjes med at scanne interne harddiske, men også scanne USB-flash-drev. De tilråder også, at du ikke ukritisk sætter din USB-nøgle i computere, du ikke kender.

Måske er du interesseret i ...