internethandel

Vira holder hinanden i live

To genstridige vira florerer på nettet, og inficerer en af dem først en computer, så er de næsten ikke til at slippe af med.

Det er ofte betryggende, når antivirus-programmet fjerner farlige programmer og erklærer computeren for sikker og rask. Desværre kan du ikke altid være sikker på, at det er tilfældet. To vira har nemlig succes med at hjælpe hinanden til at overleve på diverse computere verden over.

De to vira med navnene Vobfus and Beebone kan give ubudne gæster adgang til computeren og stjæle data fra dig eller bruge din computer til at sprede malware og virus til andre computere. Vobfus and Beebone har vist sig at være så genstridige, at selv specialister fra Microsoft har problemer med at få bugt med dem.

Det er oftest Vobfus, som finder vej til pc’en først. Den ligger gemt i links på hjemmesider, på USB-nøgler eller spreder sig via netværk, og når den først er kommet ind på computeren, så henter den straks sin gode ven Beebone, som kan indsluse computeren i et større netværk af computere, der sender inficerede filer rundt til hele verden, fx i e-mails.

Når de har inficeret en computer, så henter de hele tiden nye versioner af hinanden fra internettet. Anti-virus- og anti-malware-programmer har derfor svært ved at få ordentligt has på dem, fordi de endnu ikke kender de nyeste versioner.

Fjerner du Vobfus, kan der altså ligge en ny og ukendt version af Beebone på computeren, der straks henter en version af Vobfus, og sådan bliver det altså ved.

Hvis du vil undgå at få besøg af de to ubudne gæster, så foreslår Microsoft og Komputer for alles sikkerhedseksperter, at du slår autorun-funktionen fra i Windows. På den måde kan Vobfus ikke få adgang til din computer, hvis du sætter en inficeret USB-nøgle i. Det kan du gøre ved at åbne Kontrolpanelet, klikke på Standardprogrammer og så Skift indstillinger for automatisk afspilning.

Derudover skal du være opmærksom på links på diverse hjemmesider, som leder videre til en anden side, da Vobfus kan ligge gemt i disse. > Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Måske er du interesseret i ...