Tyv bærbar

Video: Så let stikker tyven af med din pc

Din nye bærbare pc har på bagsiden af kabinettet et lille låsehul, så du kan låse den fast til radiatoren, når du forlader hjemmet. Desværre viser vores omfattende test, at låsesystemet udelukkende er til for syns skyld. Se de afslørende videoer her.

17. januar 2013

Som du ved selvsyn kan konstatere i videoerne herunder, så er det ligeså let at stjæle en fastlåst computer, som at stjæle slik fra et spædbarn. I teorien er de såkaldte Kensington-låse ellers en smart idé, som burde stoppe en tyv i forsøget, men i praksis kan låsen ikke forebygge besøg fra selv en halvdoven tyv. Vurdér selv, om du ville føle dig sikker ved at låse dette udstyr fast:


Spor din stjålne pc Hvis uheldet er ude, kan du heldigvis selv spore din stjålne computer.

Læs med her og se hvordan!

HP Compaq nw8440

Mærkevare-pc'en fra HP har låsehullet fastgjort i den bærbares metaldele, men kvaliteten af metallet er så ringe, at det straks knækkede af. Den efterfølgende skade er ikke større end en beskeden kvadratcentimeter. Da vi efter testen tændte computeren, startede Windows XP op som om intet var hændt.

Dell Photo All-in-one Printer 928

Ved første øjekast ser det ud til, at låsen kun er fastgjort i det yderste plastik af Dells multifunktionsprinter. Men faktisk kunne vi efter testen se, at bagsiden af låsehullet var forstærket med en lille firkant af metal. Det hjalp dog ikke stort, da både lås og metalforstærkning ganske enkelt blev rykket af sammen med det yderste lag plastik. Et sølle ryk skulle der til, før printerens tyverisikring måtte give op, og skaderne bagefter var yderst minimale.

Apple iMac

Du finder også Kensington-låsen bag på mange alt-i-en computere som på denne dyre Apple iMac. Desværre viste testen, at låsehullet kun var fastgjort i det yderste lag plastik. Som du kan se på videoen, resulterede det i, at blot et beskedent stykke plastik blev rykket af.

For abonnenter: Læs alt i vores omfattende test fra Komputer for alle 03/2013, hvor du også kan læse vores konfrontation med Kensington-firmaet, som har opfundet låsesystemet.


Spor din stjålne pc Hvis uheldet er ude, kan du heldigvis selv spore din stjålne computer.

Læs med her og se hvordan!

Måske er du interesseret i ...