nyheder/hacker150.jpg

Vi taber krigen mod hackerne

Hackerne er ved at vinde krigen på internettet, siger ekspert. Han mener, at softwareproducenter skal holdes ansvarlige for ulovlig indtrængen og tyveri af data.

21. september 2006
  • I det store hele tror jeg ikke, at vi er på vej til at vinde sikkerhedskrigen. Jeg tror, vi taber den. De dystre ord tilhører Bruce Schneier og faldt i en tale på den årlige konference Hack In The Box, som netop nu finder sted i Malaysia. Og Schneier burde vide, hvad han taler om. Han er cheftekniker hos sikkerhedsfirmaet Counterpane Internet Security og har udgivet flere bøger om IT-sikkerhed.

Ifølge Schneier kan sikkerhedsteknologien simpelt ikke hen ikke følge med IT-systemerne, som hele tiden bliver mere og mere komplekse. Og jo mere komplekse systemerne bliver, jo mere sårbare bliver de også. Udviklingen bekymrer Schneier, som mener, at softwareproducenter bør holdes ansvarlige ved IT-kriminalitet som ulovlig indtrængen og tyveri af data. Han vurderer, at det er den eneste måde, at få softwarefirmaerne til at gennemteste og dermed bedre sikre deres produkter, inden produkterne kommer på gaden.

  • Hvis du bruger ufærdige programmer og mister information, er det dit problem og ikke programmørernes. Det skal ændres, sagde Bruce Schneier, og drog en parallel til banker, som bliver holdt ansvarlige, hvis nogen hæver penge fra en bankautomat uden kontoindehaverens godkendelse.

Måske er du interesseret i ...