tips_komdk_2_122012

Verdens bedste tips om sikkerhed

Vi skriver meget om sikkerhed, men hvordan håndterer nogle af verdens førende eksperter egentlig selv pc-sikkerheden? Det får du svar på her, hvor de afslører deres bedste tips og giver dig enkle og gode råd.

12. august 2012

I artiklen kan du læse mange flere tips til pc-sikkerhed.

Du behøver hverken føle dig særligt udvalgt eller udsat, hvis der også i din e-mail-indbakke flyder en lind strøm af svindelmail. Heller ikke selv om afsenderne tilsyneladende kender dit navn. De kriminelle bagmænd skyder med spredehagl, og sender dagligt millioner af mails af sted mod sagesløse. Hopper blot nogle få ofre i fælden, er det stadig en god forretning. Således anslår sikkerhedsfirmaet Symantec, at op mod 80 procent af al elektronisk post i verden udgøres af spam-mails, altså irriterende reklamepost og det, der er værre.

Men der findes anden kriminalitet på nettet end spam. En mere alvorlig slags er virus og malware, som inficerer og overtager kommandoen over din pc, og phishing, hvor kriminelle narrer oplysninger eller penge ud af dig via fx opdigtede lotterier og datingtjenester. Ifølge Nortons årlige sikkerhedsrapport, Norton Cybercrime Report, har hele 57 procent af alle voksne danskere på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med en form for internetkriminalitet, og sidste år alene ramte phishing- eller virusangreb 750.000 danskere.

Derfor har vi spurgt nogle af verdens bedste sikkerhedseksperter, hvad de selv gør for at færdes sikkert på nettet.

Måske er du interesseret i ...