KOM_DK_170975-NR4_E_Fuld_kontrol_med_pc_Web

Styr adgangen til din pc

Nu kan du selv styre, hvem der har adgang til din pc og dine personlige dokumenter og billeder. Det kræver blot, at din Windows-brugerkonto er beskyttet med en god adgangskode.

1. marts 2014

Hvis din pc logger direkte ind i Windows, når du trykker på tænd-knappen, er den ubeskyttet og kan tilgås af hvem som helst i husstanden. Selvom du naturligvis stoler på dine familiemedlemmer kan det alligevel være rart selv at styre, hvem der har adgang til hvilke filer. Vi anbefaler, at du opretter en brugerkonto til hvert medlem af husstanden, og derefter beskytter din egen brugerkonto med en adgangskode. Så er dine personlige Windows-indstillinger sikret, ligesom du har dine internet-genveje, dokumenter og billeder for dig selv.

I denne artikel viser vi, hvordan du opretter en brugerkonto i både Windows XP, Vista, 7 og 8. Vi viser også, hvordan du opretter en disk til nulstilling af adgangskoden, som hjælper dig videre, hvis du en dag skulle glemme din adgangskode og dermed ikke længere kan få adgang til din pc. Det kræver blot en USB-nøgle, som du herefter gemmer et sikkert sted.

Skulle du være så uheldig, at du allerede har glemt koden til din brugerkonto på en gammel pc, så giver vi dig også en fantastisk værktøj, der virker som et koben, når du skal ind i Windows. Med værktøjet PCWin Recovery, som du kan hente her, kan du helt fjerne koden til din brugerkonto i Windows XP, Vista, 7 og 8.

Læs i artiklen her, hvordan du opretter en ny beskyttet brugerkonto i Windows - og hvordan du bruger værktøjet PCWin Recovery.

Måske er du interesseret i ...