nyheder/hacker150.jpg

Stort hackerangreb på internettet

Internettet var tirsdag offer for et af de største angreb i dets relativt korte levetid. Hackere tog kontrol over mindst tre af de 13 maskiner, der styrer den globale datastrøm.

7. februar 2007

Mindst tre af de i alt 13 maskiner, som styrer den globale datastrøm blev tirsdag overtaget af hackere. Det usædvanligt kraftige angreb varede i fire timer, men få brugere mærkede dog noget til attentatet. Det melder nyhedsbureauet AP.

Dataeksperter siger, at hackerne forsøgte at skjule deres oprindelsessted, men store mængder af den fjendtlige datastrøm kunne dog spores til Sydkorea. Eksperterne vurderer, at målet for angrebet var UltraDNS, det selskab som opererer servere, som håndterer datatrafikken for netsteder med endelsen .org. Serverne, som blev angrebet, styres af det amerikanske forsvarsdepartement og internettets øverste tilsynsorgan, ICANN.

Teknisk chef i Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), John Crain, siger, at jagten på hackerne fortsætter. - Jeg tror ikke, at nogen har det fulde overblik over situationen lige nu. Nu undersøger vi dataene, siger John Crain til AP.

Måske er du interesseret i ...