Facebook

Skødesløse danskere på nettet

Danskerne er alt for tillidsfulde, når det kommer til vores adfærd på nettet. Vi glemmer ofte den sunde fornuft, når vi går online.

20. september 2011

Det siger sikkerhedsekspert hos Bullguard, Claus Villumsen, efter at sikkerhedsfirmaet har spurgt til 2.000 briters færden på nettet og deres brug af sociale medier. Undersøgelsen viser, at briterne i al for ringe grad beskytter sig mod misbrug af deres personlige oplysninger på blandt andet Facebook.

Claus Villumsen mener, at danskernes omgang med personlige oplysninger er lige så usikker som briternes, fordi vi ved for lidt om folkene bag internetkriminaliteten, hvordan og hvorfor de vil have fat i vores personlige oplysninger. Og vi tror, at ingen i og omkring vennekredsen på nettet vil hinanden noget ondt.

Bullguard giver blandt andet disse gode råd til sikker adfærd på de sociale medier:

  1. Accepter aldrig venne-anmodninger fra folk du ikke kender eller som ikke har nogen relation til dine venner.
  2. Lær om sikkerhedsforanstaltningerne på fx Facebook, og vær sikker på, at dine billeder og opslag ikke kan ses af alle.
  3. Undlad at oplyse personlige detaljer på profilen, fx kæledyrsnavne, adresser, telefonnumre, pigenavne og fødselsdatoer. Applikationer til Facebook kan bede om personlige oplysninger uden du ved det, og det er svært at vide, hvor informationerne ender.
  4. Vær sikker på, at dine passwords til vigtige sider eller services ikke har nogen relation til dine hobbyer eller interesser. Brug et pseudonym som brugernavn på sider, hvor det ikke kræves at man opgiver sit eget navn.
  5. Husk at logge ud fra de sider du har brugt, når du forlader din computer.
  6. Undgå at gemme følsomme informationer, såsom kontonumre, kreditkort-detaljer og passwords i e-mails eller dokumenter på din computer.

Måske er du interesseret i ...