Eset6

Ny antivirus beskytter dig mod vennerne og tyveknægte

ESET Smart Security 6 er en ny udgave af et antivirusprogram, der har høstet hæder i den tyske AV-Test, som Komputer for alle også samarbejder med, når vi tester antivirus. Ud over den oplagte virusbeskyttelse, som vi forventer er god, så har ESET Smart Security 6 et par interessante nye funktioner.

Den ene er tyveribeskyttelse. Bliver din pc stjålet, så vil den holde øje med, hvad tyven laver, hvilke sider han besøger, tage billeder af ham med webcam og sende det hele til dig sammen med hans position. Vi har tidligere anbefalet gratisprogrammer, der gør det samme, men nu er det indbygget i din antivirus. Som en smart detalje logger du ind med en slags falsk konto, der ligner en rigtig, men ikke indeholder noget af din sensitive information – på den måde narres tyven til at bruge computeren, så den kan registrere info om ham, som kan bruges i efterforskningen.

Den anden funktion hedder ESET Social Media Scanner, som holder øje med sociale medier som Facebook og advarer dig, når venner og bekendte deler farlige links. Den kan også fortælle, hvis der er farlige links på dine venners profiler, så du kan advare dem, inden de spreder det skadelige indhold.

Hjemmeversionen af programmet koster 405 kroner.

> Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Måske er du interesseret i ...