Gratis antivirus

Gratis antivirus koster dig dyrt

Du skal være ekstra opmærksom, hvis du installerer AVG Antivirus Free. Du kommer nemlig nemt til at installere prøveversionen i stedet.

12. april 2016

Intet i livet er gratis – heller ikke når det handler om antivirus. Gratis versioner af de populære antivirusprogrammer vil ofte forsøge at tjene penge på dig på en anden måde, eller eventuelt prøve at lokke dig til at betale for den fulde version alligevel.

Et af de meget populære ”gratis” antivirusprogrammer hedder AVG Antivirus Free – men det er samtidig et af de programmer, der ofte bliver kritiseret for deres forretningsmetoder.

Når du installerer AVG Antivirus Free skal du aktivt ind at fjerne et flueben for at sikre, at du ikke kommer til at installere en 30 dages prøveversion af programmet i stedet for den gratis version. Efter de 30 dage vil programmet bede dig om at betale for en licens – ellers holder programmet op med at virke.

Lykkes det dig at undgå prøveversionen, vil AVG dog stadig tjene penge på dig. Firmaet sælger nemlig oplysninger om dig videre til andre firmaer, som fx reklame- og marketingbureauer.

De informationer, AVG registrerer, er blandt andet oplysninger om din pc eller smartphone, din søgehistorik, internetudbyder og IP-adresse, og hvor du befinder dig geografisk.

Du kan læse meget mere om, hvordan AVG og andre ”gratis” programmer tjener penge på dig, i næste nummer af Komputer for alle, som udkommer d. 28/4.

> Du kan også læse mere om gratis antivirus her


Måske er du interesseret i ...