iphone euro

IOS 9 kan koste dig dyrt

Det nye operativsystem til iPhone og iPad, iOS 9, har fået megen velfortjent ros, men er ikke helt fejlfrit: En ny hjælpefunktion kan nemlig give en ubehagelig overraskelse på din næste telefonregning.

21. september 2015

”Hjælp til Wi-Fi” er en funktion i iOS 9, der gør, at telefonen automatisk downloader data via dit mobilnetværk, så snart signalet fra Wi-Fi-forbindelsen er for svagt. Det kan være praktisk i mange sammenhænge, men hvis du ikke passer på, kan det få store konsekvenser for din telefonregning.

Indstillingen holder nemlig ikke øje med, hvor stor en fil, telefonen downloader. Det betyder, at du fx kan risikere, at din telefon downloader en stor opdatering til et program, eller endda en systemopdatering til din telefon, ved hjælp af dit mobilnetværk, hvis den mener, dit Wi-Fi-signal er for svagt.

Funktionen er aktiveret som standard, så du skal selv ind at slå den fra, hvis du vil være sikker på at slippe for en kedelig overraskelse. Du finder ”Hjælp til Wi-Fi” på din iPhone eller iPad ved at gå ind i ”Indstillinger”, åbne ”Mobil” og scrolle hele vejen ned til bunden af menuen.

Måske er du interesseret i ...