FingerScan

Dit fingeraftryk er i fare!

Pas på: Dit fingeraftryk kan blive tilgængeligt for hele verden, hvis du bruger det på din telefon!

30. oktober 2015

Mobiltelefoner, hvor du kan bruge dit fingeraftryk til at låse telefonen op, bliver stadig mere udbredt, og snart kan du også bruge fingeraftrykket til at godkende betalinger på nettet og i butikker. Det er praktisk, men måske ikke så sikkert, som du tror.

Fx fik hele verden adgang til de gemte fingeraftryk fra en HTC-telefon, da informationerne ved en fejl blev lagret ukrypteret på nettet. Det viser rapporten Mobile Identity, Authentication & Tokenisation 2015-2020 fra analysefirmaet Analysys.

Selv, hvis der ikke begås fejl, vil kriminelle hackere altid forsøge at få adgang til dine informationer. Får en hacker fat på dine fingeraftryk, kan konsekvenserne dog være meget værre, end hvis dit kodeord bliver stjålet.

”Hvis nogen hacker dit kodeord eller pinkode, er det let at erstatte det. Hvis nogen stjæler dit fingeraftryk, er skaden uoprettelig,” siger Dr. Windsor Holden, der er forfatter af rapporten. Med andre ord: bliver dit fingeraftryk stjålet, er det ubrugeligt til at godkende noget som helst resten af dit liv.

Måske er du interesseret i ...