Nybegyndere_komdk_172011

Sikker brug af Facebook

Facebook for begyndere. Få masser af glæde af Facebook – uden at give slip på hverken sikkerhed eller privatliv.

2. juli 2012

Læs meget mere om sikker brug af Facebook i artiklen

Med sine mere end 600.000.000 brugere er Facebook svær at komme uden om. Hvis Facebook var en nation, ville den således være den tredjestørste på Jorden, kun overgået af Kina og Indien.

Facebook har så stor magt, at den i stadig højere grad bruges som adgangskort til andre tjenester samt som billeddatabase og kommunikationskanal for foreninger og virksomheder. Det er alt sammen fordele, som du går glip af, hvis du ikke bruger Facebook.

Cirka halvdelen af den danske befolkning har i dag oprettet en Facebook-profil. Og tilhører du den anden halvdel, er du sandsynligvis mere end almindeligt træt af at forklare, at du ikke er med, hver gang du bliver spurgt af venner, kolleger eller af de andre forældre på skolen.

Tilhører du gruppen af Facebook-forsigtige, men dog nysgerrige, er hjælpen nær. For uanset endeløs begejstret omtale er og bliver Facebook altså bare et websted, som blot bruges af rigtig mange mennesker. Du kan vælge at bruge de dele af Facebook, som du selv har lyst til. Og du behøver hverken afsløre din fødselsdag, vægt eller skonummer over for alverden for at være med – bare læs med i denne artikel.

(Facebook ændrer løbende små indstillinger, så det er muligt, at noget ser lidt anderledes ud end i vores guide, når du logger ind)

Sikkerhed i Facebook Sikkerheden på Facebook har været stærkt kritiseret, og med rette. Men i dag er der faktisk styr på tingene, og det er nu lige så sikkert (eller lige så usikkert) at bruge Facebook som andre webtjenester.

Måske er du interesseret i ...