Virus screen

Seks gange større risiko for virus i XP

Risikoen for virusangreb på computere med Windows XP er betydeligt højere end på computere med Windows 7.

21. marts 2014

En ny undersøgelse, som sikkerhedsproducenten Avast har lavet, viser at sandsynligheden for virus på din Windows XP-computer er seks gange højere end på en computer, der kører Windows 7.

Undersøgelsen skal dog ses i lyset af, at Avast er producent af sikkerhedsprogrammer til computere og gerne vil have kunder i butikken. Den er dog en god indikator på, at det er på tide at få skiftet fra XP, da risikoen for virus helt sikkert er større end hos de nye systemer.

Noget af det der ifølge undersøgelsen gør det ekstra farligt, er brugen af Internet Explorer på XP-computere. Den sidste version af Internet Explorer, der er tilgængelig til XP er 8, men nye styresystemer kører med version 11. Den gamle browserversion mangler derfor mange opdateringer og er nemmere at inficere med virus.

Risikoen kan meget vel blive endnu højere, når Microsoft, efter lang tids varslen, den 8. april lukker for opdateringer til det 12 år gamle styresystem, hvilket reelt vil sige at det er slut med XP.

Windows XP kører i dag stadig på omkring 30 procent af verdens computere. I Danmark er det kun cirka fem procent, der stadig bruger XP, mens Windows 7 ligger nummer et med 53 procent.

Læs mere om undersøgelsen på Avasts hjemmeside

Måske er du interesseret i ...