googleplay

Russisk program stjæler fra Android-brugere

Hele 32 applikationer i Google Play indeholder programmet BadNews, der tager et ulovligt gebyr for sms-beskeder.

22. april 2013

Mellem to og ni millioner Android-brugere har inden for den sidste måned fået sig en telefonregning, der var større end forventet. Et lille program kaldet BadNews har nemlig inficeret en lang række telefoner og tablets og har taget gebyrer, når brugeren har sendt sms’er.

BadNews har ligget skjult i 32 helt almindelige apps som kogebøger eller spil, og når Android-brugere har hentet disse fra Google Play, har de fået det ondsindede program oven i hatten.

På telefonerne sendte BadNews advarsler om, at andre programmer var inficerede og farlige, og indbød brugerne til at hente andre apps som kunne genoprette sikkerheden. Blandt andet skulle programmet AlphaSMS angiveligt være en opdatering til Skype, men i stedet for at forbedre sikkerheden tog programmet betaling for hver sms, brugeren sendte.

Både BadNews og en lang række af de ellers gode programmer stammer fra Rusland, og det var også hovedsagligt østeuropæere, der blev ramt af de ondsindede programmer. Tendensen med kriminalitet på smartphones og tablets er dog stigende, og kan ramme skandinaverne lige så vel som østeuropæere.

Hvis du vil forbedre sikkerheden på din Android-enhed, så kan du hente programmet Lookout, som er et gratis anti-virus og anti-malware program.

Måske er du interesseret i ...