Pirat

Advokater jagter danske netpirater

Nu øges indsatsen mod danske netpirater: 2.000 filmelskende danskere kan forvente at få et brev fra advokatfirmaet Njord i den nærmeste fremtid.

2. juni 2015

Flere store filmselskaber intensiverer nu kampen imod ulovlig deling af deres film i Danmark. Advokatfirmaet Njord fortæller i Berlingske at de sender breve ud til mere end 2.000 danskere, der har delt piratkopierede film.

Hvordan de pågældende film er blevet delt er uklart, men det kan være sket ved at downloade dem ved hjælp af et program som Bittorrent. Det kan også være, at det drejer sig om den meget omdiskuterede og kritiserede filmstreamingtjeneste Popcorn Time.

Jeppe Brogaard Clausen fra Njord fortæller at der er tale om otte til ti film, men vil ikke umiddelbart fortælle hvilke film, der er tale om. Jeppe Brogaard Clausen fortæller heller ikke, hvilke filmselskaber der står bag.

I første omgang vil der ikke blive tale om politianmeldelser, men advokatfirmaet udelukker ikke, at der kan blive tale om civile søgsmål, hvis filmpiraterne ignorerer brevene.

Måske er du interesseret i ...