facebook

Regeringen snager i Facebook-profiler

De danske myndigheder kigger dig over skulderen, når du surfer rundt på det sociale netværk Facebook, viser en ny undersøgelse.

De seneste måneder har været præget af flere sager, hvor verdens regeringer har holdt øje med borgernes brug af computere, internettet og mobiltelefoner. Nu viser det sig, at den danske regering også kigger sine borgere efter i sømmene, når de logger ind på Facebook.

Indtil videre har den danske regering 11 gange bedt Facebook om at modtage oplysninger om danske brugere, viser en rapport fra det sociale netværk. I seks af tilfældene var oplysningerne nyttige for regeringen, men rapporten fortæller ikke yderligere om, hvad nytten reelt dækker over.

I international sammenhæng er den danske regerings overvågning et ganske lille foretagende. I USA har Facebook nemlig registreret hele 11.000 anmodninger om at få adgang til op i mod 20.000 brugere.

Det er første gang, Facebook offentliggør en officiel liste over, hvor meget regeringerne snager i brugernes aktiviteter, men virksomheden vil fremover udsende mere detaljerede rapporter hvert halve år, skriver de i en pressemeddelelse.

Måske er du interesseret i ...