Ransomware

Ransomware trækker stikket

Ofre for én berygtet type af ransomware kan nu låse deres filer op helt gratis! Bagmændene har netop frigivet universalnøglen.

19. maj 2016

Ransomware er fortsat en af de helt store trusler imod såvel almindelige computerbrugere som virksomheder – men nu er der én type mindre at bekymre sig om. De kriminelle hackere bag den berygtede ransomware TeslaCrypt har selv offentliggjort koden, der kan låse alle ramte computere op.

En ansat ved antivirusfirmaet ESET bemærkede, at TeslaCrypt de seneste uger havde standset deres angreb. Han tog chancen og kontaktede TeslaCrypts kundeservice (ja, IT-kriminelle har kundeservice i dag) for at spørge, om de havde tænkt sig at frigive universalnøglen til deres ransomwareprogram nu, hvor de var ved at lukke butikken.

Til ESET-analytikeren store overraskelse svarede de kriminelle ”ja”, og lagde koden, der kan lukke alle computere, angrebet af TeslaCrypt, op, op på deres hjemmeside. Kort efter offentliggørelsen af koden blev de fleste antiransomwarescannere opdateret, så de nu kan låse alle computere inficeret med TeslaCrypt op.

Selvom én type af ransomware altså tilsyneladende er afgået ved døden, så er der stadig mange andre typer derude, så det anbefales stadig stærkt, at du installerer en antiransomwarescanner, eller en antivirusscanner, der også scanner for ransomware.

Her er nøglen til TeslaCrypt ransomware Se nøglen, klik her

> Hvad er ransomware?

Måske er du interesseret i ...