Jolly Roger

Pirater lokker nysgerrige chattere

Cyberpirater forsøger for tiden at lokke MSN-kodeord ud af nysgerrige chattere. Det fortæller it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro.

21. september 2009

Vil du gerne vide, hvem der har fjernet eller blokeret dig på Messenger? Så er du ikke alene, og det udnytter it-kriminelle lige nu til at lokke MSN-kodeord ud af nysgerrige chattere. Det fortæller it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro i en pressemedelselse.

”Formålet med tricket er helt klart at få fingrene i MSN-brugernes login-oplysninger. Når de først har fået fat i informationer, kan de fortsætte med at sende spam til kontoen eller misbruge den til andre kriminelle aktiviteter,” siger Rik Ferguson, sikkerhedsekspert, Trend Micro.

E-mailen, der lokker med, at du kan få at vide, hvem der har blokeret dig på MSN Messenger er seneste udspil fra it-kriminelle og cyberpirater. Skulle du klikke på linket i mailen, bliver du sendt videre til en login-side, hvor du bliver bedt om at indtaste din adgangskode. Men hvis du gør det, bliver din kode straks sendt videre til forbryderne, der herefter kan misbruge din MSN-konto.

Når du bruger sociale nettjenester som Messenger eller generelt bevæger sig omkring på nettet, skal du derfor være vågen. Hvis du bliver bedt om at indtaste dine personlige oplysninger og passwords, kan der være tale om en falsk login-side, som kan stjæle dine oplysninger.

Måske er du interesseret i ...