ukash

Pas på virus fra Fyns Politi

Der florerer i øjeblikket en farlig virus, som udgiver sig for at være Fyns Politi med et pengekrav. Er du allerede inficeret, så få straks installeret et antimalware-program.

21. marts 2013

Fyns Politi har de seneste dage haft travlt med at besvare telefonopkald, efter en virus har været spil. Virussen udgiver sig for at være Fyns Politi, der har opdaget, at du laver ulovlige ting på din computer, og at den derfor bliver låst, hvis du ikke indbetaler et pengebeløb.

Virussen er en såkaldt Ukash-virus, der forsøger at lokke penge ud af folk med en inficeret pc, så den har altså intet med Fyns Politi at gøre. Der er flere måder, du kan blive smittet på, men indtil videre er de fleste pc’er blevet smittet på hjemmesider med udpræget seksuelt indhold.

Hvis Ukash allerede har gjort sit indtog på din computer, så skal du straks installere et antimalware-program og få virussen fjernet. Vi anbefaler den nyeste version af Anti-Malware fra Malwarebytes, som du kan hente gratis på internettet. Dette program skulle fjerne den ubudne gæst og gøre din computer sikker igen.

Du kan hente Anti-Malware her. Du kan også læse mere på vores forum.

Måske er du interesseret i ...