Virus blue button

Pas på ny virus på Skype

En virus raser i øjeblikket på Skype, så vær kritisk, når dine kontakter sender dig links og filer.

skypevirus

Du skal være meget kritisk, når du åbner filer eller links, som dine venner sender via Skype. Du kan nemlig modtage beskeder fra dine venner om nye og fantastiske billeder af dig, men i stedet for en glædelig overraskelse bliver din computer inficeret med virus.

Det er især beskeder med teksten ”dette er et meget flot billede af dig” eller ”lol is this your new profile pic” efterfulgt af et link, som du skal være opmærksom på, men virussen kan også ligge gemt i andre type links og beskeder.

Virussen kan blandt andet blokere for adgangen til hjemmesider med anti-virus og anti-malware, så den kan blive vanskelig at blive af med. Den kan derudover inficere dit system, så din computer bliver markant langsommere.

Hvis dine kontakter sender noget mistænksomt, bør du derfor spørge ind til den pågældende besked, før du åbner den, så du er sikker på, at der er tale om en sikker fil.

Er du allerede inficeret af virussen, skal du straks skifte adgangskoden til din Skype-profil, så du ikke sender den videre til andre. Derudover skal du skanne din computer med et antivirus- og et anti-malware-program, så du er sikker på at få det fuldstændig fjernet fra din pc.

Programmerne kan du hente gratis på internettet, og vi anbefaler fx Anti-Malwarebytes. Har virussen spærret adgangen til programmernes hjemmesider, så skal du hente programmet fra en sund og rask computer og lægge det ned på en USB-nøgle eller en cd og installere det på den inficerede computer.

> Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Måske er du interesseret i ...