nyheder/facebook-logo_145.jpg

Orm hærger på Facebook

En ny virus spredes på Facebook. Koobface-Ormen sender farlige links til Facebook-brugere, der risikerer at få stjålet deres Facebook-identitet. De inficerede beskeder kan komme fra dine venner.

11. november 2008

Koobface - er en orm, der spredes over Facebook, og den sprøjter spam-beskeder ud til medlemmerne. Beskederne lyder: "You look so funny on our new video". Du får tilbudt et link til et video websted, der foregiver at have et filmklip af dig. Hvis du følger linket, bliver du omdirigeret til en af mange fjendtlige hjemmesider, hvor du tilsidst opfordres til at hente og åbne en fil med navnet flash_player.exe. Denne fil er en ny Koobface variant.

"Facebook er allerede bekendt med problemet, og de er i gang med en udrensning af de uønskede mail-links fra deres system. Men med snesevis af Koobface-varianter, der formerer sig, bliver situationen sandsynligvis værre før det bliver bedre," siger Craig Schmugar fra McAfee AVERT Labs. "Det er vigtigt at bemærke, at de uønskede mail-links, der medfører Koobface, kan komme fra inficerede venner."

Facebook har ikke afsløret, hvor mange af sine mere end 120 millioner medlemmer, der er blevet inficeret med virus. Der er oprettet ikke mindre end 69 grupper, der relaterer sig til Koobface-ormen, men den er ikke omtalt på Facebooks officielle side.

Det bedste råd er at være på vagt over for Facebook-beskeder, som rent faktisk kan være fra Koobface ormen.

Måske er du interesseret i ...