bluescreen

Opdatering får Windows til at gå ned

Microsoft har netop trukket en opdatering tilbage, der får computeren til at genstarte igen og igen. Microsoft og Komputer for alles sikkerhedseksperter anbefaler, at du straks afinstallerer patchen.

15. april 2013

Har du opdateret Windows 7 efter den 9. april og blandt andet installeret en ny patch, så bør du straks fjerne opdateringen fra din computer. Opdateringen kan nemlig få din computer til at genstarte igen og igen og udelukkende vise en blå skærm med en fejlmeddelelse. Det der populært kaldes den blå dødsskærm.

Problemet blev først opdaget i Brasilien, hvor en række computere brød ned, og det skulle angiveligt kun være computere med Windows 7, som bliver ramt.

Det er endnu uvist, hvad den præcise årsag er, men Microsoft selv peger på, at problemet blandt andet opstår i forbindelse med Kasperskys Anti-virus. Microsoft siger i en meddelelse, at de nu arbejder på højtryk for at løse problemet og udgive en ny opdatering, der ikke ødelægger dit styresystem.

Hvis du har fået installeret opdateringen, og du ikke ved, hvordan du får den fjernet, så har Microsoft lavet en guide til at blokere opdateringen. Guiden findes ikke på dansk, men i øverste højre hjørne kan du skifte til norsk eller svensk.

Måske er du interesseret i ...