Nyt ransomware-angreb hvert 10. sekund

Hackere afpresser danskere som aldrig før i såkaldte ransomware-angreb, der kan kryptere og låse indholdet på din computer, indtil du betaler løsepenge.

21. december 2016 af DAU

Antallet af ransomware-angreb på enkeltpersoner er steget fra hvert 20. sekund til hvert 10. sekund fra januar til september 2016. Samtidig er der sket en stigning i angreb på virksomheder – fra hvert 2. minut til hvert 40. sekund.

Det fortæller den årlige rapport ”The Story of the Year” fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab, der har udnævnt ransomware som årets største it-trussel.

Ransomware er en form for gidseltagning, hvor hackere inficerer computere og låser og krypterer filer og mapper. Hackerne kræver herefter løsepenge for at frigive de låste filer igen.

Kaspersky Lab har lavet en infografik, der viser udviklingen af ransomware-angreb i løbet af 2016:

Året har også budt på 62 nye familier af ransomware. Heldigvis arbejder politimyndigheder og sikkerhedsudbydere tæt sammen for at bekæmpe den hastigt voksende trussel, der er en lukrativ forretningsmodel for de kriminelle bagmænd.

Hvis du bliver ramt af denne type angreb, har du ikke andre muligheder end at betale, hvis du vil have adgang til de berørte filer.

Kun hvis du har sikkerhedskopier af filerne, kan du slette de krypterede filer, og gendanne filerne fra din backup. Sørg for, at din pc er beskyttet af et stærkt sikkerhedsprogram.

> Læs også: Pas på disse computerangreb i 2017

Måske er du interesseret i ...