nyheder/trustpilot_assessment.jpg

Ny tjeneste advarer mod dårlige netbutikker

Med den nye internettjeneste Trustpilot går du ikke galt i byen, når du handler på internettet.

27. august 2007

Undgå ærgrelser over dårlig service fra internetbutikker, der aldrig burde have set dagens lys. Den netop lancerede tjeneste Trustpilot hejser automatisk advarselsflaget, hvis du er på vej til at fylde den virtuelle indkøbskurv i en useriøs internetbutik.

Trustpilot indsamler data fra bl.a. Forbrugerstyrelsen, Konkurrencestyrelsen, E-handelsfonden og en række ankenævn. Informationerne kombinerer Trustpilot med kritiske artikler fra flere større danske medier om bl.a. IT og tilbagemeldinger fra butikkernes kunder. Det giver en samlet bedømmelse af butikken, som vises med en farvemarkering i internetbrowseren. Med et klik på farvemarkeringen er der adgang til en detaljeret bedømmelse af butikken, tilbagemeldinger fra butikkens kunder, og information om eventuelle klagesager ved ankenævn eller offentlige instanser, som f.eks. Forbrugerrådet.

"Det er Trustpilots hensigt at give en objektiv og fair bedømmelse af de firmaer og institutioner, der tilbyder varer og serviceydelser på internettet. Vores bedømmelser er og skal være uafhængige af økonomiske interesser," heddet det i Trustpilots idégrundlag.

Trustpilot koncentrerer sig indtil videre om hjemmesider, der tilbyder varer og serviceydelser, men vil på længere sigt overvåge alle virksomheder i Danmark, der præsenterer sig selv på nettet. Sågar kritisable forhold på hospitaler kommer i søgelyset hos Trustpilot.

Der skal installeres et lille program på computeren for at få de automatiske advarsler i internetbrowseren. Alternativt kan et besøg på adressen trustpilot.dk også afsløre, om en butik er værd at handle med eller ej.

Måske er du interesseret i ...