nyheder/login.jpg

Ny service giver færre adgangskoder

Microsoft, Google, Yahoo og IBM går med i samarbejdet om at udvikle en universel adgangskontrol til hjemmesider og tjenester på nettet.

I fremtiden vil du kunne nøjes med at huske på ét enkelt brugernavn og kun én adgangskode, når du skal logge ind på en hjemmeside eller bruge en tjeneste på nettet.

Microsoft, Google, Yahoo og IBM er netop gået med i fonden, der står bag initiativet Open ID. Med Open ID slipper du for at skulle oprette nye brugerprofiler, nye brugernavne og adgangskoder, når du f.eks. skal bruge en hjemmeside til at købe flybilletter, bestille varer eller reservere biografbilletter.

Idéen er, at du opretter en såkaldt kerne-identitet, som du bruger, når du logger på forskellige hjemmesider. Mere end 10.000 websteder bakker op om Open ID, og rent teknisk fungerer den universelle adgangskontrol ved, at hjemmesiden, du besøger, automatisk tjekker din identitet der, hvor du har oprettet din Open ID. Du kan dog stadig vælge at have separate brugernavne og adgangskoder til visse hjemmesider, hvis du har behov for det.

Der er endnu ikke sat dato på lanceringen af Open ID, men både Google og Yahoo giver allerede nu deres brugere mulighed for at logge på en række tjenester med samme brugernavn og adgangskode. Google-brugere kan f.eks. logge på blogger.com med deres konto hos Google, og Yahoo tilbyder sine brugere at bruge deres Yahoo-konto som Open ID.

Måske er du interesseret i ...