Re:scam chatbot

Netsafes nye chatbot bruger kunstig intelligens til at holde en lang samtale kørende med svindlerne.

© Netsafe

Ny chatbot bekæmper svindlere

Du kan nu hjælpe med at bekæmpe svindlere ved at spilde deres tid med en ny chatbot fra organisationen Netsafe. De håber på at koste svindlere tid og penge.

10. november 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Selvom dit spamfilter ofte filtrerer dem fra, sker det dog, at du får mærkelige tilbud i din mail. Om det så er en rig onkel, der er død, en smuk kvinde, der vil i kontakt med dig, eller en advokat, der vil have din hjælp til at få penge ud af en konto, er pointen den samme - de vil meget gerne have dine penge.

Phishing, spam og svindel er en milliardindustri og er blevet en del af hverdagen for mange. Nu går firmaet Netsafe til kamp mod svindlerne. Du skal bare videresende dine spam-mails til mail-adressen [email protected], så klarer deres robot resten.

Robotten, som de kalder Re:scam, er bygget til at svare på svindlernes emails. Den trækker herefter samtalen i langdrag med spørgsmål og sidespring for at spilde svindlernes tid.

Læs alt om computersikkerhed her

Re:scam koster svindlerne tid og penge

Selvom det kan være utroligt sjovt at spilde de irriterende svindleres tid, så er Re:scam ikke kun skabt for morskaben.

”Re:scam spilder svindlernes tid med en uendelig serie af spørgsmål og anekdoter, så svindlerne har mindre tid til at snyde rigtige mennesker. Det vil i sidste ende koste svindlerne penge,” skriver Netsafe på deres hjemmeside om projektet.

Phishing koster hvert år milliarder af kroner på verdensplan. Håbet for Re:scam er, at det skal være mindre lukrativt for svindlerne, og forhåbentlig på den måde stoppe nogle af dem. Jo flere, der sender deres svindel-mails videre til Re:scam, jo mere effektivt er projektet.

Du kan videresende dine mails til [email protected] Når du har sendt mailen, får du en bekræftelse - nu arbejder Re:scam selv videre på at genere svindleren.

Læs også: Disse programmer redder dig, hvis du er ramt af virus

Måske er du interesseret i ...