Router fra Linksys by Cisco

Usikkert internet hos 11 procent

Ny undersøgelse viser at Danmark er med på moden, når det gælder trådløse internetforbindelser og sikringen af disse – men vi skal være endnu bedre.

69 procent af danskerne har trådløst internet, men ud af den gruppe, kunne kun 89 procent svare ja til spørgsmålet om de havde sikret deres trådløse forbindelse. Det er konklusionen af en undersøgelse gennemført af firmaet Cisco.

Undersøgelsen konkluderer, at 87 procent af de adspurgte Europa rundt, der har en trådløs internetforbindelse også har sikret dem. Det putter Danmark i den førende del af Europa, men der er stadigvæk god grund til forbedring. 7 procent af alle danskere med et trådløs internet havde ikke sikret deres forbindelse, og 4 procent var i tvivl. Det er især den ældre generation på de 45-54årige (11 %) og Sjælland og øerne (10 %) der trækker i den forkerte retning. Læs hvordan du sikrer dit eget trådløse netværk

Den online-undersøgelse er sat i værk af selskabet Cisco og udført af det internationale analyseinstitut YouGov, og viser hvordan forbrugere i 10 europæiske lande bruger internettet derhjemme.

“Denne undersøgelse viser, hvordan trådløst internet bliver brugt i Europa, og viser hvor store forskelle der er på, hvordan folk bruger internettet, og hvad de laver online,” siger Andreas Bohman, Ciscos Software & Services Business Manager på det europæiske marked.

”Det er interessant at se, at Danmark er med først i feltet, når det kommer til trådløse internetforbindelser og sikringen af dem.”

Undersøgelsen dækker også andre aspekter, og kan blandt andet vise, at stuen er det rum i hjemmet, hvor flest bruger deres trådløse internetforbindelse. Det næstmest populære rum er soveværelset efterfulgt af hjemmekontoret og spisestuen.

”Vi forventer, at flere og flere vil skifte fra kablet internetforbindelse til trådløs i 2010, samtidig med at hjemmene vil blive fyldt med flere produkter, der kan gå på nettet, eksempelvis spillekonsoller og mobiltelefoner”

Storbritannien og Tyskland har den største andel af sikret trådløse netværk med hhv. 96 % og 92 %. Spanien og Italien topper listen som de mest trådløse nationer, Danmark kommer på en 4. plads.

Måske er du interesseret i ...