Internetshopping

Sådan undgår du fuphjemmesider

Det bedste værn mod svindel på nettet er dig selv og din sunde fornuft. Her er vores syv gode råd til at undgå at blive snydt, når du handler på internettet.

Internethandel er blevet kæmpestort i Danmark, og da der er mange penge at tjene, er de kriminelle fulgt i hælene på de ærlige internetkøbmænd.

Heldigvis er det som regel ikke så svært at gennemskue, om der er tale om en internetbutik drevet af fuskere. Her er vores syv gode råd til, hvordan du undgår at blive snydt, når du handler:

1. Er varen for billig? 

Hvis varen kun koster en brøkdel af andre tilsvarende produkter, så er der sandsynligvis ugler i mosen.

2. Suspekte betalingsmuligheder 

I lyssky internetbutikker er forsiden tit plastret til med logoer for kendte kreditkortfirmaer, men når der skal betales er mulighederne mere begrænsede. Forsøg at finde en butik, hvor du kan betale med almindelige betalingskort.

3. Fejl i teksterne 

Snydehjemmesider er ofte drevet fra udlandet. De danske tekster er oversat med fx Google Translate, så der er ofte fejl i grammatikken. Hold dig fra hjemmesider fyldt med sproglige fejl.

4. Kig efter e-mærket 

Hold øje med e-mærket, der viser, at siden er godkendt af den danske certificeringsordning. Du kan klikke på mærket på siden for at få flere oplysninger.

5. Er der danske kontaktoplysninger? 

En god og redelig webbutik har ikke noget at skjule, så det bør være muligt at finde en dansk adresse og et telefonnummer på siden.

6. Find CVR-nummeret 

CVR-nummeret er en virksomheds svar på personnummeret. CVR-nummeret skal være synligt i webbutikken, så sørg for, at det er der.

7. Undersøg sidens ejere 

Hvis du har mistanke om fusk, kan du selv undersøge hjemmesidens ejer på adressen http://whois.domaintools.com/

> Sådan undgår du at blive snydt på nettet

Ekstra: Hold øje med dit hjem, når du er ude

Nu kan du få dit eget overvågningskamera med Komputer for alle.

Med det trådløse ip-kamera i hjemmet, kan du holde øje med ubudne gæster, når du er på job eller på ferie. Med overvågningskameraet kan du se, hvad der sker i din dagligstue uanset hvor i verden, du befinder dig.

Kameraet har bevægelsessensor, så det aktiveres, når noget bevæger sig i rummet. Du kan styre kameraets indstillinger direkte i appen både på iOS og Android.

Få overvågningskameraet med 3 numre af Komputer for alle leveret til døren for kun 149,50 kroner. Spar 701 kroner. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...