Der bliver masser at beskytte pc'en imod i 2017.

© Shutterstock

2017's største trusler bliver ransomware og DDoS-angreb

Din computer, telefon og dit tv er i farezonen for at blive taget som gidsel af it-kriminelle, og så bliver internettet lagt ned. Sådan lyder Bitdefenders vurdering af årets største internettrusler.

22. februar 2017 af Mathias Alsted Lund Flinck

Flere millioner computere blev taget som gidsel, og bagmændene tjente milliarder af kroner. Ransomware hærgede i den grad internettet i 2016, hvor både store virksomheder og almindelige pc-brugere blev ramt. 

Den tendens kommer utvivlsomt til at fortsætte i 2017, vurderer sikkerhedsfirmaet Bitdefender, der giver deres bud på årets største it-trusler.

Ransomware bliver ifølge Bitdefender den ubetinget største trussel mod din computer i dette år. De ondsindede programmer vil desuden kunne ramme din telefon, tablet, smart tv og et væld af andre enheder, som du har koblet på internettet.

Få hjælp til at beskytte dig mod ransomware

Internettet bliver lagt ned

De mange enheder, vi kobler på internettet, vil dog også blive mål for andet end ransomware, lyder vurderingen. Vi beskytter nemlig hverken internetopkoblede printere og kameraer i samme grad, som vi beskytter vores computere. 

De usikre enheder åbner døren for såkaldte DDoS-angreb (Distributed Denial of Services), hvor it-kriminelle tager kontrol over flere millioner enheder og sender dem ind på en tjeneste, der bukker under for den store mængde trafik.

Det skete fx i USA i efteråret, hvor store dele af internettet blev lagt ned, efter usikre tv-bokse var blevet angrebet og udnyttet. Hvis du vil undgå, at din pc, tablet eller smartphone bliver en del af disse såkaldte botnets, bør du sørge for at holde styresystemet og drivere opdateret og installere sikkerhedsprogrammer.

Hent de bedste sikkerhedsprogrammer til din pc her


Måske er du interesseret i ...