Par på malware og virus fra internetannoncer

Der er fare for at få pc'en inficeret med virus og malware, hvis du ikke tænker dig om, når du klikker på en hjemmesideannonce. 

© Shutterstock

Milliarder af internetreklamer er farlige for din computer

Lader du dig lokke af blinkende internetannoncer? Pas på, for mange af dem er farlige, viser nye tal fra søgegiganten Google.

Annoncer er for de fleste hjemmesider en af de primære indtægtskilder, og de gør det muligt at præsentere de besøgende for gratis indhold, som fx denne artikel. 

Det lukrerer it-kriminelle dog også på ved at forsøge at sprede farlige annoncer - en trussel, der vokser år for år. 

Således har Google, der står for præsentationen af mange af internettets annoncer, i løbet af 2017 fjernet hele 3,2 milliarder annoncer, der overskrider firmaets politikker. 

Til sammenligning blev 1,7 milliarder annoncer fjernet i 2016.

Annoncerne kan være farlige

Annoncerne byder på alt fra reklamer med falsk indhold til reelle trusler. 

Nogle af annoncerne er såkaldte phishing-forsøg, hvor du dirigeres til en side, hvor du bliver bedt om at indtaste oplysninger som dit kodeord, e-mailadresse eller kreditkortoplysninger.

Der er også 48 millioner eksempler på, at it-kriminelle har skjult ondsindede programmer i annoncerne, så du henter og installerer programmet på din pc, i det du klikker på annoncen.

Sletter 100 annoncer i sekundet

Google har i gennemsnit fjernet 100 annoncer i sekundet, lyder det fra søgegiganten, der dagligt forsøger at rydde ud i de farlige annoncer. 

Du bør dog stadig være påpasselig med at klikke på reklamer fra firmaer, som du ikke kender til, eller hvis tilbuddet er for godt til at være sandt.

Sådan sikrer du din computer

Hvis du vil mindske risikoen for at klikke på en farlig annonce, kan du installere en adblocker på din computer. 

Browsere som Google Chrome har allerede sat en stopper for de farlige annoncer, så ved at bruge Google Chrome, når du søger på nettet, er du allerede bedre sikret. 

Du kan også sikre din computer mod malware, ransomware og virus med Komputer for alles sikkerhedspakke, som du får adgang til i Fordelszonen, når du abonnerer på bladet. 

Lige nu kan du prøve 1 nummer af Komputer for alle og fuld adgang til Fordelszonen og mere end 300 sikre og gennemtestede programmer for kun 29 kroner. Se tilbuddet her. 

Måske er du interesseret i ...